Молитва при уныньи

Все о религии и вере - "молитва при уныньи" с подробным описанием и фотографиями.

Молитва от уныния, тоски и отчаяния — самая сильная

Плохое настроение и апатия ко всему – не самое лучшее состояние. Когда нагнетает тоска и уныние, то перекрыт путь радости. Чем чаще люди находятся в плохом настроении и полной депрессии, тем больше начинают болеть. Но самое страшно то, что все это может сильно затянуться, а выбраться будет уже слишком поздно. Вот почему многие люди обращаются к Господу Богу, чтобы прочитать молитву от тоски, зарождая надежду на что-то светлое, радостное и незабываемое.

Кому читать молитву от уныния и отчаяния?

Есть ряд священных текстов, которые произносятся определенным святым, чтобы навсегда избавиться от тяжелого состояния грусти. Для начала важно выбрать молитву, которая сможет помочь. Это делается следующим образом: при чтении текста верующим должен ощутить прилив сил и энергии. Если все так, то молитва подходит, чтобы избавиться от апатии и тоски. А это Святые, кому стоит помолиться:

  • Николай Чудотворец;
  • Иоанн Кронштадский;
  • Великомученица Варвара;
  • Преподобный Ефрем;
  • Святой Тихон;
  • Мученик Трифон;
  • Божья мать.

Как правильно читать молитву от уныния и депрессии?

Тоскливое состояние не позволяет человеку чувствовать вкус жизни, постоянно погружает его в стресс и депрессию, омрачая каждый день. Даже в Библии говорится о том, что уныние – один из семи грехов, который «выжигает» сердце и разрушает его. Вот почему так необходимы молитвы к святым, чтобы это ужасное ноющее состояние пропало и никогда не возвращалось. Читать священный текст можно не только в церкви, но и дома. Здесь важно иметь в уголке иконку того святого, кому хочется помолиться.

  1. Обязательно читайте молитву искренне, веря в то, что все непременно наладится и станет лучше.
  2. Не торопитесь в читке текста, лучше произносить все в умеренном темпе, правильно понимая каждое слово.
  3. Молитву можно произносить как вслух, так и про себя. Главное, чтобы не мешал посторонний шум.
  4. Кстати, читать текст можно не только, если одолевает обычная грусть, и нет радости в сердце, можно прибегнуть к ней, если хочется произнести молитву от тоски по любимому человеку.
  5. Читка осуществляется, если есть ощущение или предчувствие чего-то плохого и неприятного. Чтобы это предотвратить, лучше всего обратиться к святым.

Подготовка к чтению текста

Верующим должен быть один в укромном месте, чтобы никто не отвлекал и не мешал. Обязательно зажгите свечку и обратитесь лицом к иконке. Для начала необходимо перекреститься и прочитать «Отче Наш», мысленно представляя образ Всевышнего и не думая о плохом. Затем, важно поблагодарить Господа Бога за все то, что у вас есть, за его защиту и поддержку, за то, что у вас есть жизнь. После этого, как правило, просится прощение за все совершенные грехи вольные и невольные — их немало у каждого человека. После того, как все будет сделано, важно приступить к молитве о прощении, чтобы грусть раз и навсегда ушла из сердца. Каждый должен четко осознавать то, что читает, вникая в каждое слово.

Молитва от уныния святому Тихону

«Отче наш Тихон! Божья благодать дарована тебе за ангельскую жизнь на земле, помоги же ты нашему спасению. Освободи нас от тоски, пусть снизойдет твоя милость на грешные души наши. Спаси от окаменелости сердца наши, сокруши согрешения наши. Даруй нам мир и тишину, здравие и спасение, светлую жизнь, избавь от вечных мук. Во Имя Отца, и Сына, и Святого Духа во веки веков. Аминь».

  • Молитва, чтобы все было хорошо;
  • Молитва изменяющая судьбу Николаю Чудотворцу;
  • Акафист Николаю Чудотворцу, который читают 40 дней.

Молитва от тоски по любимому человеку

«Пресвятая Богородица, заступница немощных, утешительница вдов, всегда готовая к помощи, спаси! Тебе, Всевышняя, дана благодать, услышь нас и утешь скорбь нашу. Избавь нас от всех бед и скорбей, подай мир и утешение, наполни сердце радостью. Яви милость свою, излечи печаль в сердце нашем. Прибегаем к твоему заступлению, очисти души наши от скорби и болезни, защити нас от всякой клеветы людской. Под твоим покровом, честь тебе и слава ныне и во веке веков. Аминь».

Никогда не упускайте возможности помолиться, чтобы плохого настроения никогда не было. Грусть не должна «съедать» человека изнутри, иначе он просто не будет жить, а станет лишь существовать. Это самое ужасное, что может быть на свете: когда мы делаем вид, что живем – превращаемся в черствых и бесчувственных, жестоких и неинтересных людей. Можно найти и другие молитвы к святым, не обязательно должна быть именно та, что дана выше. Не позволяйте этому состоянию касаться вас и всегда молитесь Богу, который непременно поможет и вытащит из такой ситуации.

Молитва от одиночества. Совершенно каждый человек, когда появляется в этом мире, является самостоятельной единицей. . Когда человек на протяжении длительного периода времени находится в одиночестве и его разбивает отчаяние.

Шли годы, возраст увеличивался. От отчаяния 33-летняя Наталья обратилась к Господу, который сказал ей о том, что нужно попросить помощь у Петра и Февронии. . Молитва от уныния, тоски и

Сильная молитва от сглаза и порчи. Иногда с человеком случается нечто плохое — неожиданно портится здоровье, дела начинают идти не так, в душе поселяется страх, уныние. . Молитва от уныния, тоски и

Молитва Силуану Афонскому от болезней и уныния. Каждый человек в жизни может плохо себя чувствовать. . Молитва от уныния, тоски и

Ни в коем случае нельзя отчаиваться, даже если после читки молитвы ничего не произошло. . Молитва от уныния, тоски иМолитва Богородице о детях —… Молитвы о даровании детей —…

Молитва от одиночества. Совершенно каждый человек, когда появляется в этом мире, является самостоятельной единицей. . Когда человек на протяжении длительного периода времени находится в одиночестве и его разбивает отчаяние.

Шли годы, возраст увеличивался. От отчаяния 33-летняя Наталья обратилась к Господу, который сказал ей о том, что нужно попросить помощь у Петра и Февронии. . Молитва от уныния, тоски и

Сильная молитва от сглаза и порчи. Иногда с человеком случается нечто плохое — неожиданно портится здоровье, дела начинают идти не так, в душе поселяется страх, уныние. . Молитва от уныния, тоски и

Молитва Силуану Афонскому от болезней и уныния. Каждый человек в жизни может плохо себя чувствовать. . Молитва от уныния, тоски и

Ни в коем случае нельзя отчаиваться, даже если после читки молитвы ничего не произошло. . Молитва от уныния, тоски иМолитва Богородице о детях —… Молитвы о даровании детей —…

Оставить комментарий Cancel Reply

Похожие статьи

Молитва от одиночества. Совершенно каждый человек, когда появляется в этом мире, является самостоятельной единицей. . Когда человек на протяжении длительного периода времени находится в одиночестве и его разбивает отчаяние.

Шли годы, возраст увеличивался. От отчаяния 33-летняя Наталья обратилась к Господу, который сказал ей о том, что нужно попросить помощь у Петра и Февронии. . Молитва от уныния, тоски и

@2017 Боголюб – первый интернет-журнал о христианстве. Бог любит нас.

Молитвы в унынии

Боже, Отче Господа нашего Иисуса Христа, Отец щедрот и Бог всякаго утешения, утешающий нас во всякой скорби нашей! Утеши каждаго скорбящаго, опечаленнаго, отчаявающагося, обуреваемаго духом уныния. Ведь каждый человек создан руками Твоими, умудрен премудростию, возвеличен десницей Твоею, прославлен благостию Твоею… Но вот посещены мы ныне Отеческим Твоим наказанием, кратковременными скорбями! – Ты сострадательно наказываешь тех, кого любишь, и милуешь щедро и призираешь на их слезы! Итак, наказав, помилуй и утоли печаль нашу; преложи скорбь на веселие и радостию раствори печаль нашу; удиви на нас милость Твою, дивный в советах Владыко, Непостижимый в судьбах Господи, и благословенный в делах Твоих во веки, аминь.

Господь – уничтожение уныния моего и оживление дерзновения моего. Все для меня Господь. О, воистину Сый Владыко, слава Тебе! Слава Тебе, Животе Отче, Животе Сыне, Животе Душе Святый – Простое Существо – Боже, присно нас избавляющий от душевной смерти, страстями душе нашей причиняемой. Слава Тебе, Триипостасный Владыко, яко от одного призывания имени Твоего просвещаеши мрачное лицо души и тела нашего и дарствуеши миром Твоим, превосходящим всякое земное и чувственное благо и всякое разумение.

Господи, услыши молитву мою, и вопль мой к Тебе да приидет. Не отврати лица Твоего от мене: воньже аще день скорблю, приклони ко мне ухо Твое: воньже аще день призову Тя, скоро услыши мя. Яко исчезоша яко дым дние мои, и кости моя яко сушило сосхошася. Уязвен бых яко трава, и изсше сердце мое, яко забых снести хлеб мой. От гласа воздыхания моего прильпе кость моя плоти моей. Уподобихся неясыти пустынней, бых яко нощный вран на нырищи. Бдех и бых яко птица особящаяся на зде. Весь день поношаху ми врази мои, и хвалящии мя мною кленяхуся. Зане пепел яко хлеб ядях, и питие мое с плачем растворях. От лица гнева Твоего и ярости Твоея: яко вознес низвергл мя еси. Дние мои яко сень уклонишася, и аз яко сено изсхох. Ты же, Господи, во век пребываеши, и память Твоя в род и род. Ты воскрес ущедриши Сиона, яко время ущедрити его, яко прииде время. Яко благоволиша раби Твои камение его, и персть его ущедрят. И убоятся языцы имене Господня, и вси царие земстии славы Твоея. Яко созиждет Господь Сиона, и явится во славе Своей. Призре на молитву смиренных, и не уничижи моления их. Да напишется сие в род ин, и людие зиждемии восхвалят Господа. Яко приниче с высоты святыя Своея, Господь с Небесе на землю призре, услышати воздыхание окованных, разрешити сыны умерщвленных, возвестити в Сионе имя Господне, и хвалу Его во Иерусалиме. Внегда собратися людем вкупе и царем, еже работати Господеви. Отвеща ему на пути крепости его, умаление дней моих возвести ми. Не возведи мене во преполовение дней моих: в роде родов лета Твоя. В началех Ты, Господи, землю основал еси, и дела руку Твоею суть небеса. Та погибнут, Ты же пребываеши, и вся яко риза обетшают, и яко одежду свиеши я, и изменятся. Ты же тойжде еси, и лета Твоя не оскудеют. Сынове раб Твоих вселятся, и семя их во век исправится.

О всехвальный святителю и угодниче Христов, отче наш Тихоне! Ангельски на земли пожив, ты яко ангел благий явился еси и в давнем твоем прославлении: веруем от всея души и помышления, яко ты, благосердый наш помощниче и молитвенниче, твоими неложными ходатайствы и благодатию, от Господа обильно тебе дарованною, присно способствуеши нашему спасению. Приими убо, ублажаемый угодниче Христов, и в час сей наша недостойная моления: свободи ны твоим заступлением от облегающаго нас суесловия и суемудрия, неправоверия и зловерия человеческаго; потщися, скорый о нас предстателю, благоприятным твоим ходатайством умолити Господа, да пробавит Своя великия и богатыя милости на нас грешных и недостойных рабех Своих (имена), да уврачует Своею благодатию неисцеленныя язвы и струпы растленных душ и телес наших, да растворит окаменелая сердца наша слезами умиления и сокрушения о премногих согрешениих наших, и да избавит ны от вечных мук и огня геенскаго; всем же верным людем Своим да дарует в нынешнем веце мир и тишину, здравие и спасение и во всем благое поспешение, да тако, тихое и безмолвное житие поживше во всяком благочестии и чистоте, сподобимся со Ангелы и со всеми святыми славити и воспевати всесвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков.

Надеждо всем концем земли, Пречистая Дево, Госпоже Богородице, утешение наше! Не гнушайся нас грешных, на Твою бо милость уповаем: угаси горящий в нас пламень греховный и покаянием ороси изсохшая сердца наша; очисти ум наш от греховных помыслов, приими мольбы, от души и сердца со воздыханием Тебе приносимыя. Буди о нас ходатаица к Сыну Твоему и Богу и отврати гнев Его Матерними Твоими молитвами. Душевныя и телесныя язвы исцели, Госпоже Владычице, утоли болезни душ и телес, утиши бурю злых нападений вражеских, отыми бремя грехов наших, и не остави нас до конца погибнути, и печалию сокрушенная сердца наша утеши, да славим Тя до последняго издыхания нашего.

Молитвы пред иконами Божией Матери «Нечаянная радость»

Молитвы пред иконами Божией Матери «Всех скорбящих Радость»

О, Пресвятая Владычице Богородице, преблагословенная Мати Христа Бога, Спасителя нашего, всех скорбящих радосте, больных посещение, немощных покрове и заступнице, вдовиц и сирых покровительнице, матерей печальных всенадежная утешительнице, младенцев немощных крепосте, и всем безпомощным всегда готовая помоще и верное прибежище! Тебе, о Всемилостивая, дадеся от Всевышняго благодать во еже всех заступати и избавляти от скорбей и болезней, зане Сама лютыя скорби и болезни претерпела еси, взирающи на вольное страдание Сына Твоего возлюбленнаго и Того на кресте распинаема зрящи, егда оружие, Симеоном предреченное, сердце Твое пройде: темже Убо, о Мати чадолюбивая, вонми гласу моления нашего, утеши нас в скорби сущих, яко верная радости ходатаица. Предстоящи престолу Пресвятыя Троицы, одесную Сына Твоего, Христа Бога нашего, можеши, аще восхощеши, вся нам полезная испросити: ради с верою сердечною и любовию припадаем к Тебе, яко Царице и Владычице: слыши дщи, и виждь, и приклони ухо Твое, услыши моление наше и избави нас от обстоящих бед и скорбей: Ты бо Радосте всех верных, яко мир и утешение подаеши. Се зриши беду нашу и скорбь: яви нам милость Твою, посли утешение уязвленному печалию сердцу нашему, покажи и удиви на нас грешных богатство милосердия Твоего, подаждь нам слезы покаяния ко очищению грехов наших и утолению гнева Божия, да с чистым сердцем, совестию благою и надеждою несумненною прибегаем ко Твоему ходатайству и заступлению. Приими, Всемилостивая наша Владычице Богородице, усердное моление наше Тебе приносимое, и не отрини нас недостойных от Твоего благосердия, но подаждь нам избавление от скорби и болезни, защити нас от всякаго навета вражия и клеветы человеческия, буди нам помощница неотступная во вся дни жизни нашея, яко да под Твоим матерним покровом всегда пребудем цели и сохранени Твоим заступлением и молитвами к Сыну Твоему и Богу Спасителю нашему, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со безначальным Его Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитвы пред иконами Божией Матери «Покров Пресвятой Богородицы»

О Пресвятая Дево, Мати Господа Вышних Сил, Небесе и земли Царице, града и страны нашея всемощная Заступнице! Приими хвалебно-благодарственное пение сие от нас, недостойных раб Твоих, и вознеси молитвы наша ко Престолу Бога Сына Твоего, да милостив будет неправдам нашим и пробавит благодать Свою чтущим всечестное имя Твое и с верою и любовию покланяющимся чудотворному образу Твоему. Несмы бо достойни от Него помиловани быти, аще не Ты умилостивиши Его о нас, Владычице, яко вся Тебе от Него возможна суть. Сего ради к Тебе прибегаем, яко к несомненней и скорей Заступнице нашей: услыши нас, молящихся Тебе, осени нас вседержавным покровом Твоим и испроси у Бога Сына Твоего пастырем нашим ревность и бдение о душах, градоправителем мудрость и силу, судиям правду и нелицеприятие, наставником разум и смиренномудрие, супругом любовь и согласие, чадом послушание, обидимым терпение, обидящим страх Божий, скорбящим благодушие, радующимся воздержание: всем же нам дух разума и благочестия, дух милосердия и кротости, дух чистоты и правды. Ей, Госпоже Пресвятая, умилосердися на немощныя люди Твоя; разсеянныя собери, заблуждшия на путь правый настави, старость поддержи, юныя уцеломудри, младенцы воспитай и призри на всех нас призрением милостиваго Твоего заступления; воздвигни нас из глубины греховныя и просвети сердечныя очи наша ко зрению спасения; милостива нам буди зде и тамо, в стране земнаго пришельствия и на Страшнем суде Сына Твоего; преставльшияся же в вере и покаянии от жития сего отцы и братию нашу в вечней жизни со Ангелы и со всеми святыми жити сотвори. Ты бо еси, Госпоже, Слава небесных и Упование земных, Ты по Бозе наша Надеждо и Заступнице всех притекающих к Тебе с верою. К Тебе убо молимся и Тебе, яко Всемогущей Помощнице, сами себе и друг друга и весь живот наш предаем, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Господь просвещение мое и Спаситель мой, кого убоюся? Господь Защититель живота моего, от кого устрашуся? Внегда приближитися на мя злобующим, еже снести плоти моя, оскорбляющия мя и врази мои, тии изнемогоша и падоша. Аще ополчится на мя полк, не убоится сердце мое, аще востанет на мя брань, на Него аз уповаю. Едино просих от Господа, то взыщу: еже жити ми в дому Господни вся дни живота моего, зрети ми красоту Господню и посещати храм святый Его. Яко скры мя в селении Своем в день зол моих, покры мя в тайне селения Своего, на камень вознесе мя. И ныне, се вознесе главу мою на враги моя: обыдох и пожрох в селении Его жертву хваления и воскликновения, пою и воспою Господеви. Услыши, Господи, глас мой, имже воззвах: помилуй мя и услыши мя. Тебе рече сердце мое, Господа взыщу. Взыска Тебе лице мое, лица Твоего, Господи, взыщу. Не отврати лица Твоего от мене и не уклонися гневом от раба Твоего: помощник мой буди, не отрини мене, и не остави мене, Боже Спасителю мой. Яко отец мой и мати моя остависта мя, Господь же восприят мя. Законоположи ми, Господи, в пути Твоем и настави мя на стезю правую враг моих ради. Не предаждь мене в души стужающих ми, яко восташа на мя свидетеле неправеднии и солга неправда себе. Верую видети благая Господня на земли живых. Потерпи Господа, мужайся и да крепится сердце твое, и потерпи Господа.

Терпя, потерпех Господа, и внят ми, и услыша молитву мою. И возведе мя от рова страстей, и от брения тины, и постави на камени нози мои, и исправи стопы моя, и вложи во уста моя песнь нову, пение Богу нашему. Узрят мнози и убоятся, и уповают на Господа. Блажен муж, емуже есть имя Господне упование его, и не призре в суеты и неистовления ложная. Многа сотворил еси Ты, Господи, Боже мой, чудеса Твоя и помышлением Твоим несть кто уподобится Тебе: возвестих и глаголах, умножишася паче числа. Жертвы и приношения не восхотел еси, тело же свершил ми еси, всесожжений и о гресе не взыскал еси. Тогда рех: се прииду, в главизне книжне писано есть о мне: еже сотворити волю Твою, Боже мой, восхотех, и закон Твой посреде чрева моего. Благовестах правду в церкви велицей, се устнам моим не возбраню: Господи, Ты разумел еси. Правду Твою не скрых в сердце моем, истину Твою и спасение Твое рех, не скрых милость Твою и истину Твою от сонма многа. Ты же, Господи, не удали щедрот Твоих от мене: милость Твоя и истина Твоя выну да заступите мя. Яко одержаша мя злая, имже несть числа, постигоша мя беззакония моя, и не возмогох зрети, умножишася паче влас главы моея, и сердце мое остави мя. Благоволи, Господи, избавити мя: Господи, во еже помощи ми вонми. Да постыдятся и посрамятся вкупе ищущии душу мою изъяти ю, да возвратятся вспять и постыдятся хотящии ми злая. Да приимут абие студ свой глаголющии ми: благоже, благоже. Да возрадуются и возвеселятся о Тебе вси ищущии Тебе, Господи, и да рекут выну: да возвеличится Господь, любящий спасение Твое. Аз же нищ есмь и убог, Господь попечется о мне. Помощник мой и Защититель мой еси Ты, Боже мой, не закосни.

Боже, во имя Твое спаси мя и в силе Твоей суди ми. Боже, услыши молитву мою, внуши глаголы уст моих: яко чуждии восташа на мя и крепцыи взыскаша душу мою, и не предложиша Бога пред собою. Се бо, Бог помогает ми, и Господь Заступник души моей. Отвратит злая врагом моим, истиною Твоею потреби их. Волею пожру Тебе, исповемся имени Твоему, Господи, яко благо, яко от всякия печали избавил мя еси, и на враги моя воззре око мое.

Оценка 4.7 проголосовавших: 328
ПОДЕЛИТЬСЯ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here